ΔIÀLOGOS

Cicle de converses telemàtiques sobre món clàssic per a alumnes de secundària i batxillerat

QUÈ ÉS ΔIÀLOGOS?

Aquest cicle és una proposta innovadora en format telemàtic adreçada a tots aquells centres on s’imparteixin les assignatures de cultura clàssica, llatí i/o grec. El cicle està pensat tant per alumnes de la ESO com per a alumnes de BAT i té com a principal objectiu ser una finestra al coneixement on, de la mà de reconeguts professors del nostre país, ampliarem alguns conceptes culturals curiosos del món grec i romà.

El cicle està format per un total de 5 xerrades (una cada mes, de gener a maig) que s’impartiran de manera virtual i on els alumnes, en horari lectiu i dirigits pels seus professors de Cultura Clàssica, podran seguir aquestes xerrades i, un cop acabades, adreçar al conferenciant totes aquelles preguntes o dubtes relacionades amb el tema tractat en aquella xerrada. 

Des de l’Associació de Professorat de Llengües Clàssiques (APLEC) volem contribuir d’aquesta manera a recolzar l’activitat de difusió de la cultura clàssica que es duu a terme des dels centres educatius d’arreu de Catalunya i contribuir a ampliar els coneixements dels alumnes tractant temes en els que normalment, no s’aprofundeix a les assignatures de l’institut ja bé sigui perquè són més especialitzats o bé perquè no formen part dels continguts curriculars.

PER QUÈ?

La situació actual de pandèmia ha generat noves necessitats educatives que han donat lloc a noves maneres d’aprendre i de fer classe. Les noves tecnologies ens permeten poder oferir activitats per a l’alumnat on-line, ja que en aquests moments no és possible organitzar sortides  i activitats d’intercanvi amb d’altres alumnes. 

ΔIÀLOGOS vol ser una d’aquestes noves maneres virtuals d’aprenendre on no només podran ampliar coneixements sinó que podran dialogar amb els especialistes que facin les xerrades atès que es tracta d’un cicle interactiu on el que pretenem és apropar els alumnes al coneixement de la mà de filòlegs i arqueòlegs catalans amb una llarga trajectòria en la docència i en la recerca.

QUAN i COM?

Les sessions es faran de febrer a maig. Les xerrades tindran una durada de 40 minuts i hi haurà un total de 15 minuts per a dialogar amb els conferenciants. (durada total de l’activitat: 55 minuts). Les sessions es faran sempre en hores de classe i s’enviarà al professor responsable l’enllaç de cada sessió virtual que es farà a través del programa google meet.

QUÈ i QUI?

-3 de febrer:   Una passejada pels carrers i mites d’Atenes a càrrec de Montserrat Reig

Hora: de 12 a 13 h

-17 de febrer: La veu de les dones a l’antiga Grècia a càrrec de Margalida Capellà

Hora: de 12.30 a 13.30 h

-17 de març: El circ romà: 4 colors, un guanyador  a càrrec de Sebastià Giralt

Hora: de 12 a 13h

-27 d’abril: Déus i bèsties del cel a càrrec d’Ignasi Vidiella.

Hora: de 9 a 10 h

-19 de maig:  Menjar, beure i riure: El simposi grec a  càrrec de Gemma Fortea

Hora: de 12 a 13 h

PREU:

El preu total que haurà d’abonar cada centre per a poder participar en aquest cicle és de 25 euros (per a tot el cicle). Queden exempts de pagament tots aquells professors que ja siguin socis de l’Associació de Professors de Llengües Clàssiques (APLEC).

COM APUNTAR-S’HI?

El professor de Cultura Clàssica del centre serà l’encarregat de tramitar la sol·licitud del seu centre enviant un correu electrònic al correu: correu.aplec@gmail.com tot indicant les dades següents:

Nom del centre:

Nom del professor:

Correu electrònic i telèfon de contacte: 

Ets membre de l’APLEC?:

Total d’alumnes participants:

Necessita factura?

Atès que l’activitat està limitada a un total de 100 alumnes per tal de poder garantir la interactuació amb els conferenciants, un cop envieu la vostra sol·licitud, rebreu un correu de confirmació. En cas que no sigueu membres de l’APLEC, un cop confirmada la vostra inscripció caldrà que feu l’ingrés dels 25 euros al núm de compte  i se us enviarà -si us cal- una factura en nom del centre on treballeu. També podeu fer-vos socis de la nostra associació per 15 euros anuals, aquí: https://aplecclassiques.cat/associat/